Δημιουργία Βιοτεχνικού Πάρκου στο Δήμο Λαγκαδά

Δημιουργία Βιοτεχνικού Πάρκου στο Δήμο Λαγκαδά

Αρ. Πρωτ. 9265/30.03.2005

Προς:
- κ. Υπουργό Ανάπτυξης


Τα τελευταία χρόνια, περισσότερες από 100 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έχουν εγκατασταθεί σε αγροτική περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Καβαλαρίου του Δήμου Λαγκαδά, προσφέροντας μια ανάσα οικονομικής ανάπτυξης στην υποβαθμισμένη συνολικά επαρχία Λαγκαδά και δίνοντας απασχόληση σε περισσότερους από 500 πολίτες της ευρύτερης περιοχής. Όμως η εγκατάσταση των επιχειρήσεων αυτών, έγινε χωρίς να έχει προηγηθεί χωροταξικά σχεδιασμός στην περιοχή, χωρίς να έχουν αντιμετωπισθεί ούτε καν τα στοιχειώδη προβλήματα υποδομής.

Έτσι οι υπάρχοντες αγροτικοί δρόμοι που όμως εξυπηρετούν τις επιχειρήσεις δεν είναι ασφαλτοστρωμένοι, υπάρχει πρόβλημα ύδρευσης, αποχέτευσης ακάθαρτων και ομβρίων υδάτων, κοινόχρηστου φωτισμού, ενώ και η υπάρχουσα τάση του ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ δεν είναι επαρκής, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα συνεχείς διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος και αυξομειώσεις της τάσης με συνέπεια την πρόκληση βλαβών στον μηχανολογικό εξοπλισμό των επιχειρήσεων. Ακόμα, υπάρχει σημαντικό πρόβλημα με τα μέσα μαζικής μεταφοράς της περιοχής, που δεν θεωρούνται επαρκή για την κάλυψη αναγκών των εργαζομένων.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
- Ανάπτυξης


- Αν υπάρχει η δυνατότητα να χαρακτηρισθεί η συγκεκριμένη περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Καβαλαρίου βιοτεχνικο πάρκο και να γίνουν συγκεκριμένα έργα υποδομών που προβλέπονται για τη λειτουργία ενός βιοτεχνικού πάρκου, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα, την ουσιαστική βοήθεια και ανάπτυξη των επιχειρήσεων αυτών, που τόσα πολλά προσφέρουν όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο, αλλά και στην εθνική οικονομία γενικότερα.

Απάντηση Υπουργείου